Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
[szukam] Akcesoryjna obudowa
Autor |
Wiadomość |
DaN
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:44 Posty: 236 Lokalizacja: Sztabin/Białystok
|
[szukam] Akcesoryjna obudowa
Witam! Od miesięcy pracuję nad wyświetlaczem biegów do mojej SV, jestem już prawie u kresu prac, i niedługo przyjdzie czas na zamontowanie tego bajeru do Zuzki I tutaj prośba do Was, czy jest wśród nas ktoś kto byłby w stanie, lub zna kogoś, kto by mógł wykonać dla mnie obudowę pod taką zabawkę? Chciałbym zamontować to po prawej stronie zegarów (stara N-ka, zegary dość nietypowe ) no i żeby to jakoś się komponowało z resztą Najpewniej byłoby to coś zaokrąglonego Do tego jeszcze mnie kusi na dokoptowanie jakiegoś prostego zegarka, może jeszcze czujka oleju? W każdym razie chciałbym najpierw speca od obudowy Znajdzie się ktoś? #edit Chodzi mi o mniej więcej coś takiego:
_________________ SV650N 2000r
|
23 lut 2010, o 21:54 |
|
|
Opal
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 18:58 Posty: 475 Lokalizacja: Skierniewice
Moto: ...
|
Re: [szukam] Akcesoryjna obudowa
Polecam doniczkę z ogrodniczego i kawałek plexi
_________________ One love, one passion - only motorcycles!
|
23 lut 2010, o 22:21 |
|
|
Dani
rowerzysta
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:48 Posty: 48 Lokalizacja: 100-lica
|
_________________ SV650S K2 Jestem oazą spokoju... pier***onym ku**a, zajebiście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora
|
23 lut 2010, o 22:47 |
|
|
kostek
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:13 Posty: 104 Lokalizacja: Poznań - Wiry \ czasami Toruń
|
Spróbuj w plastbike, znalazłem tam masę przednich mini owiewek zakrywających tył zegarów, problem się rozwiąże. Poza tym poszukaj w aeroklubach, oni mają na bank masę starych zbędnych zegarów.
_________________ Kostek http://bikepics.com/members/kostekw/
|
23 lut 2010, o 23:54 |
|
|
mroowkojad
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:28 Posty: 727 Lokalizacja: Ursynów pod Warszawą
Moto: SV650n 2001
|
Dan, a jak konkretnie rozwiązałeś kwestię wyświetlacza biegów? Kupiłeś jakiegoś gotowca, czy sam zrobiłeś?
_________________ Żółty Giant Yukon k4 -> Żółta SV650 N k1
|
24 lut 2010, o 10:35 |
|
|
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
|
Ja bym poszukał jakiegoś starego licznika czy coś i z tym powalczył .
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
|
24 lut 2010, o 11:14 |
|
|
DaN
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:44 Posty: 236 Lokalizacja: Sztabin/Białystok
|
Sam zrobiłem, łapie sygnał z czujnika, tylko troszkę na opak go interpretował, a jak rozgryzłem co jest nie tak, to shajcował mi się stabilizator napięcia (zapomniałem zrobić radiator ). Ale już na dniach z tym powalczę i myślę że niedługo będę się mógł tym pochwalić Wpadłem na inny pomysł, znalazłem na necie kilka firm robiących różne cuda z tworzywami, aktualnie robię projekt tego czegoś w AutoCADzie, prześlę im i zobaczę co powiedzą
_________________ SV650N 2000r
|
24 lut 2010, o 13:00 |
|
|
kostek
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:13 Posty: 104 Lokalizacja: Poznań - Wiry \ czasami Toruń
|
Okazało się, że do mojej SV nie pasuje obudowa na obrotomierz albo prędkościomierz, już nie pamiętam na który. Jest chromowana, mogę ci ją sprzedać, odezwij się na PW, jeżeli jesteś zainteresowany, podeślę zdjęcia.
_________________ Kostek http://bikepics.com/members/kostekw/
|
25 lut 2010, o 16:51 |
|
|
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
A gdybyś poszukał z rozbitka obudowy obrotomierza? Ładnie by się to komponowało, z obu stron taka sama pucha.
|
25 lut 2010, o 17:05 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|