Dołączył(a): 3 sie 2010, o 01:17 Posty: 381 Lokalizacja: Elżbietów
Moto: Ruda SV1000S K3
Re: Dekoder cyfrowy do PC
A uprawnienia? Po sygnale antenowym przesłane nie zostaną... Albo sharing czyli droga opcja albo oglądanie tego samego ale podłączając pod tuner TV w kompie nie pod antenę tylko wejście VIDEO...
_________________ Ruda SV1000 S K3
5 paź 2010, o 20:12
Jamez
SV Rider
Dołączył(a): 16 maja 2010, o 16:37 Posty: 1240 Lokalizacja: Poznań
Moto: Z800
kapel22 napisał(a):
A uprawnienia? Po sygnale antenowym przesłane nie zostaną... Albo sharing czyli droga opcja albo oglądanie tego samego ale podłączając pod tuner TV w kompie nie pod antenę tylko wejście VIDEO...
No tak, ale pisaliśmy o odbiorze analoga w zamian, a tu uprawnień nie ma.
Sprawdziłem na forum SatKuriera. W INEI karta jest powiązana z dekoderem także nie ma szans na odbiór cyfrowej kablówki na kompie. Trzeba mieć ich dekoder
_________________ SV650S K4
5 paź 2010, o 22:38
kapel22
SV Rider
Dołączył(a): 3 sie 2010, o 01:17 Posty: 381 Lokalizacja: Elżbietów
Moto: Ruda SV1000S K3
Sorry nie doczytałem... No to mały problem, tuner TV z DVB-C i wszystkie analogowe odbierają... A jeśli ten ich tuner ma wyjście HDMI to przejściówka HDMI-DVI kosztuje jakieś grosze i na monitorze oglądasz cyfrowe kanały... Ale sterowanie przez ich sprzęt... Jest jeszcze opcja zastąpienia wszystkiego jednym sprzętem marki Dream Multimedia który to emuluje nam praktycznie wszystko co chcemy, ogranicza nas wiedza pisania skryptów dla Linuxa no i niestety kosmiczne ceny sprzętu...
_________________ Ruda SV1000 S K3
5 paź 2010, o 23:27
Domel
motocyklista
Dołączył(a): 14 maja 2010, o 21:16 Posty: 297 Lokalizacja: Poznań/Nowy Tomyśl
matejator napisał(a):
I tak byś nie odbierał kablówki na tej puszce bo ona ma tylko DVB-S a Inea nadaje DVB-C. Chcesz ten mój tuner, to wymontuję wieczorem z PC? Co do naprawy SV-y czekam na wycenę, jeszcze nic nie przyszło. w razie co jutro będę dzwonił.