| Autor | Wiadomość | 

| longer200 SV Rider 
 Moto: SV1000S K6
   |   Re: Lakierowanie półkiJestem otwarty na pomoc i instrukcję  _________________

| 

| 17 sty 2015, o 21:37 | 

| 

|  | 

| tygrysek0706 motocyklista 
 Moto: sv650s2007
   |   Re: Lakierowanie półkiW Opolu za malowanie proszkowe stelaża pod kufer centralny w czarnym macie zabuliłem całe 10 PLN a było to po prostej około 2,5 metra płaskownika. Mam tez półkę górna wypiaskowaną wraz z wypełnieniem po znaczku "s" (nie szpachlą), gdyż przymierzałem się do kierownicy turystycznej i miałem wiercić otwory pod mocowanie ale biorę się za to jak pies za jeża już drugi rok. Wiec jak byś chciał i mnie przekonał ze mam dać se na luz to i malowanie mogę ogarnąć lecz już nie ma możliwości powrotu do znaczka "s" 

| 

| 17 sty 2015, o 23:48 | 

| 

|  | 

| luxuser SV Rider 
 Moto: Kawasaki KLX300R
   |   Re: Lakierowanie półkiLonger zmieniły mi się plany na półki i będę je anodował na twardo zamiast proszkowego malowania. Nie mniej jednak jest w chuj roboty przy zabezpieczaniu półek i trzeba bardzo dokładnie zabezpieczyć powierzchnię styku półki z lagą a mnie to już wkurzało, to samo zabezpieczenie tej "przerwy" w uchu półki co ściska lagę, nie może tam się też dostać proszek bo później trzeba piłować a nie ściśniesz tego do malowania bo niewiem jak temp. zareaguje z taką cienką półką (w miejscu łapania lagi). Odpuściłem więc proszkowe malowania i anoduję. _________________
 Zamojska Grupa Motocyklowa
 http://www.moto-zamosc.pl

Biało-czarno-pomarańczowa pomarańcza - KTM

| 

| 23 sty 2015, o 14:17 | 

| 

|  | 

| Miles SV Rider 
 Moto: Versys; SV650N
   |   Re: Lakierowanie półkiW zakładzie, gdzie maluję proszkowo, zawsze pytają o takie powierzchnie i przed wsadzeniem do pieca po prostu przedmuchują sprężonym powietrzem  _________________
 Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia.

| 

| 23 sty 2015, o 14:56 | 

| 

|  | 

| luxuser SV Rider 
   |   Re: Lakierowanie półkiBoję się    Miałem na tę okoliczność kupować specjalną taśmę do malowania piecowego z USA ale wolę anodować bezstresowo i podobnej kasie._________________

| 

| 24 sty 2015, o 01:03 | 

| 

|  | 

| acinr_PL SV Rider 
 Moto: B*R*A*K
   |   Re: Lakierowanie półkiNie trzeba specjalnej taśmy temp w piecu to około 200 stop. C. Jak malowalem proszkowo na czarno środki przednich tarcz to sama tarcz i dokładnie w koło nitow zabezpieczylem zwykła taśma papierowa i wytrzymala

SV650S k3
 bikepics.com

| 

| 24 sty 2015, o 09:28 | 

| 

|  | 

| jurasq SV Rider 
 Moto: SV650S k6 YHH
   |   Re: Lakierowanie półkiSranie w banie, dałem do malowania od tak jak leci tylko z wkręconymi śrubami. Szlifowanie miejsc gdzie laga wchodzi w półkę zajęło mi łącznie 10 minut papierem ściernym._________________

Loud Pipes Save Lives

| 

| 26 sty 2015, o 22:31 | 

| 

|  | 

| luxuser SV Rider 
   |   Re: Lakierowanie półkijurasq grzeczniej kolego trochę bo ci nic nie zrobiłem ;]  niewiem jaką powłokę ci nałożyli w tej lakierni ale jak mi pomalowali to papier ścierny to po 10 min wymiękł a nie lakier proszkowy. Pozatym dla mnie to takie troche na odpierdol i wolę pełną profeskę i styk półki z lagą tak jak fabryka przewidziała  _________________

| 

| 26 sty 2015, o 22:58 | 

| 

|  | 

| jurasq SV Rider 
 Moto: SV650S k6 YHH
   |   Re: Lakierowanie półki@luxuser - chill, to nie był żaden atak na Ciebie     Nie rozumiem skąd się wziął ten mit że proszek to jest jakiś kryptonit z którym nie idzie wygrać. Założyłem papier o granulacji 80 na grubszy kij od miotły i po 10 minutach miałem ładnie doszlifowaną półkę gdzie trzeba._________________

Loud Pipes Save Lives

| 

| 27 sty 2015, o 01:01 | 

| 

|  |