Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj lub przejrzyj dział FAQ, może już padła odpowiedz na Twoje pytanie. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów, temat ma jasno określać z czym masz problem i w jakim modelu SV.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Zwiększone zużycie paliwa SV650a - 2021
Autor |
Wiadomość |
HardcoreKivi
pieszy
Moto: SV650 2021
|
 Zwiększone zużycie paliwa SV650a - 2021
Cześć
Pacjent jak w temacie Przez ostatnie 2 tygodnie wyraźnie wzrosło mi zużycie paliwa. Wcześniej 4,3-4,7 do 5,0-5,4 aktualnie. Styl jazdy bez zmian. Ciśnienie w oponach sprawdzane regularnie, hamulce nie trą, łańcuch w odpowiednim naciągu. 1. Filtr powietrza wymieniony na wiosnę. 2. Świece jeszcze oryginalne - niecałe 17k nalotu. Teoretycznie powinny wytrzymać chociaż te 22-24 natomiast jest to mój pierwszy podejrzany. 3. Sondy, czujniki? Gdzie zacząć?
Jakie macie pomysły. Co mogę zrobić sam przed wycieczką do mechanika?
|
7 paź 2025, o 17:35 |
|
 |
hubi199
SV Rider
Moto: Sv 650N k3/mts1200
|
 Re: Zwiększone zużycie paliwa SV650a - 2021
Hmm A temperatura zewnętrzna? Po rozgrzaniu przy stałej prędkości na tym samym odcinku są podobne wartości chwilowe ? Przy starej SV co 24 tys robiło się luz zaworowy (przynajmniej sprawdzić należy) może pomalu i u ciebie się zbliża serwis zaworów. Paliwo jest ok?
|
wczoraj, o 08:56 |
|
 |
HardcoreKivi
pieszy
|
Paliwo cały czas z tej samej stacji. Fakt, zrobiło się nieco chłodniej, trochę więcej w cyklu miejskim. Sprawdzę jeszcze wskazania chwilowe, natomiast nawet w marcu, kiedy też było chłodne nie miałem takich wskazań jak teraz.
|
dzisiaj, o 01:29 |
|
 |
HardcoreKivi
pieszy
|
Paliwo cały czas z tej samej stacji. Fakt, zrobiło się nieco chłodniej, trochę więcej w cyklu miejskim. Sprawdzę jeszcze wskazania chwilowe, natomiast nawet w marcu, kiedy też było chłodne nie miałem takich wskazań jak teraz.
|
dzisiaj, o 01:29 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|