Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 23 sie 2019, o 11:12



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Mod TRE 
Autor Wiadomość
pieszy

Dołączył(a): 15 paź 2015, o 12:02
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Moto: SV1000S
Post Re: Mod TRE
Witam, zrobiłem sobie Tre na tranzystorku, bez wtyczek wpiąłem się w wiązkę odcinając jeden kabelek. nie wiem czy to wpływ Tre czy zbieg okoliczności ale przy jeździe ze stalą prędkością w zakresie 5000-6000rpm silnik ma lekka czkawkę, buja nim tak jakbym dodawal i odejmował gazu nie mocno ale jest to odczuwalne, nie wiem jak to lepiej opisac, moze tak jak sie bena konczy troche. ktos cos moze podpowiedziec, co moze byc przyczyna? przed tre ustawilem tez TPS na okolo 2000rpm

pozdrawiam :forum:


20 maja 2019, o 16:52
Zobacz profil
rowerzysta

Dołączył(a): 19 wrz 2016, o 12:46
Posty: 47
Płeć: mężczyzna
Moto: SV1000S 2004
Post Re: Mod TRE
Przed modem TRE miałem czkawkę i po też mam. Wszystko sprawdziłem i nie wiem co to dalej jest.
Zostało mi tylko czyszczenie pompy paliwa.
Jak uda ci się znaleźć przyczynę to proszę podziel się tą informacją.


21 maja 2019, o 09:34
Zobacz profil
motocyklista

Dołączył(a): 1 mar 2018, o 10:39
Posty: 244
Płeć: mężczyzna
Moto: Sv 650S 2004r.
Post Re: Mod TRE
Czka Ci? Na niskich obrotach?


21 maja 2019, o 11:37
Zobacz profil
rowerzysta

Dołączył(a): 19 wrz 2016, o 12:46
Posty: 47
Płeć: mężczyzna
Moto: SV1000S 2004
Post Re: Mod TRE
Na niskich nie.
Przed modem i po modzie mam czkawkę 5.5-6k rpm
Przy okazji wywaliłem przepustnice w międzyczasie i też ma czkawkę jakby za mało paliwa dostawał.
Świece nowe, filtry nowe, synchronizacja przepustnic i dalej to samo. Dobrze ze do odcinki już nie ma problemu ;)


21 maja 2019, o 21:14
Zobacz profil
rowerzysta

Dołączył(a): 12 kwi 2019, o 15:10
Posty: 28
Płeć: mężczyzna
Moto: SV1000S 2003
Post Re: Mod TRE
Właśnie zamontowałem mod TRE z przełącznikiem, jak tylko przetestuję na włączonym i wyłączonym, to dam znak! :)


22 maja 2019, o 16:29
Zobacz profil
rowerzysta

Dołączył(a): 19 wrz 2016, o 12:46
Posty: 47
Płeć: mężczyzna
Moto: SV1000S 2004
Post Re: Mod TRE
A mogę prosić schemacik tre z przełącznikiem?
Sam nigdzie nie znalazłem to zrobiłem na stałe.


22 maja 2019, o 16:58
Zobacz profil
pieszy

Dołączył(a): 15 paź 2015, o 12:02
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Moto: SV1000S
Post Re: Mod TRE
master_be napisał(a):
Na niskich nie.
Przed modem i po modzie mam czkawkę 5.5-6k rpm
Przy okazji wywaliłem przepustnice w międzyczasie i też ma czkawkę jakby za mało paliwa dostawał.
Świece nowe, filtry nowe, synchronizacja przepustnic i dalej to samo. Dobrze ze do odcinki już nie ma problemu ;)


Kolega podpowiedział sprawdzenie ciśnienia na pompie paliwa. sprawdz, ja jeszcze tego nie ogarnialem, a objawy mam takie same.


23 maja 2019, o 17:31
Zobacz profil
motocyklista

Dołączył(a): 1 mar 2018, o 10:39
Posty: 244
Płeć: mężczyzna
Moto: Sv 650S 2004r.
Post Re: Mod TRE
Jeżeli to takie głuche czkanie to podpowiem Ci że powinieneś sprawdzić układ paliwowy.


24 maja 2019, o 05:55
Zobacz profil
pieszy

Dołączył(a): 15 paź 2015, o 12:02
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Moto: SV1000S
Post Re: Mod TRE
Witam. Sprawdziłem swoje TRE. Było powodem czkawki. Coś poszło nie tak. Zrobiłem wg schematu tylko napięcia nie takie dawało. Na luzie było ok. A każdy inny bieg około 9v a to 2x więcej niż powinno być dla 5 biegu. ktoś się domyśla co poszło nie tak? Tre na tranzystorze. Pozdrawiam


8 lip 2019, o 12:01
Zobacz profil
rowerzysta

Dołączył(a): 19 wrz 2016, o 12:46
Posty: 47
Płeć: mężczyzna
Moto: SV1000S 2004
Post Re: Mod TRE
Sprawdź kolejność kabli w kostce, ja miałem taki problem.


8 lip 2019, o 14:26
Zobacz profil
pieszy

Dołączył(a): 15 paź 2015, o 12:02
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Moto: SV1000S
Post Re: Mod TRE
master_be napisał(a):
Sprawdź kolejność kabli w kostce, ja miałem taki problem.

Wydawało mi się że ok. Który kabel tniemy? Kolory są inne niż na schematach.


8 lip 2019, o 15:03
Zobacz profil
rowerzysta

Dołączył(a): 19 wrz 2016, o 12:46
Posty: 47
Płeć: mężczyzna
Moto: SV1000S 2004
Post Re: Mod TRE
A po co ciąć? Zakupiłem kostkę za 18zł chyba z olx i wpięcie zajmuje 5 minut :)
Jeden kabel to 5V, drugi masza (czarny pewnie) a trzecim wraca napięcie z czujnika.
Możesz zmierzyć i sprawdzisz które dokładnie do czego.

Tu masz z wszystko ładnie rozrysowane.

http://wotid.com/tls/files/SATRE.pdf


8 lip 2019, o 19:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL