Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 20 lip 2018, o 00:51



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
nie załącza pompy na stopce centralnej 
Autor Wiadomość
pieszy

Dołączył(a): 31 mar 2016, o 13:10
Posty: 9
Płeć: mężczyzna
Moto: Sv 1000 2003
Post nie załącza pompy na stopce centralnej
Witam, dochodze do ładu z sv 1000 po niefachowym wycięciu dokładanego immo, oraz wymianie ecu.
Objawy są takie, że po przekręceniu stacyjki słychać wtryski, ale nie pompe i komp wywala błąd.
Sytuacja ma miejsce jeżeli najpierw przekręce kluczyk.
Jeżeli włączam po kolei stopka lub wbity luz kill switch na on i dopiero potem stacyjka to załącza wtryski i pompe na chwile i wszystko gra.
Przeglądam schemat sterowania pompą i nie moge pojąć co jest źle.
Ma ktoś pomysł który kabelek za to odpowiada bo irytuje mnie to.


15 kwi 2018, o 14:08
Zobacz profil
pieszy

Dołączył(a): 31 mar 2016, o 13:10
Posty: 9
Płeć: mężczyzna
Moto: Sv 1000 2003
Post Re: nie załącza pompy na stopce centralnej
jeszcze pytanie, czy u was przy wtryskowych sv wtryski na zapłonie załączaja sie czasami same czy zawsze razem z pompą?


16 kwi 2018, o 08:15
Zobacz profil
SV Rider

Dołączył(a): 20 kwi 2013, o 11:22
Posty: 1297
Lokalizacja: Wrocław<->Głuszyca
Płeć: mężczyzna
Moto: SV650S '2003
Post Re: nie załącza pompy na stopce centralnej
Co znaczy:
Zioło napisał(a):
(...)wtryski na zapłonie załączaja sie czasami same czy zawsze razem z pompą

?
Mam 650'kę i wtryskiwacze pracują dopiero przy obracającym się wale korbowym, ale w dużej SV może być inaczej :P
Pompa powinna pracować do momentu osiągnięcia ciśnienia roboczego. Konieczne jest przekręcenie kluczyka w stacyjce (ignition) i killswitch w pozycji RUN (w tym momencie powinna wystartować pompa).
Jeśli wywala błąd, sprawdź co to za błąd (po kodzie), to chyba najbardziej cenna informacja.

_________________
"Cholernie chciało mi się śmiać" Kurt Vonnegut jr


16 kwi 2018, o 08:35
Zobacz profil
pieszy

Dołączył(a): 31 mar 2016, o 13:10
Posty: 9
Płeć: mężczyzna
Moto: Sv 1000 2003
Post Re: nie załącza pompy na stopce centralnej
Dzieki za checi. Ale to juz mam dawno przerobione. Blad c41 pompa paliwa. Jak mam przekrecony killswitch na on to problemu nie ma. Przewody od przekaznika pompy sprawdzone az do pompy i wtryskow. Nie sprawdzilem jeszcze tylko jednego polaczenia na pin 32 do ecu. Ale ono tez powinno byc ok skoro na wlaczonym przycisku jest ok. Zaczynam sie zastanawiac czy to nie jest normalna sytuacja. Ma ktos wtrysk bez immo i podobny problem?
Dodam jeszcxe ze z immo tego problemu nie ma bo immo nie wlaczal licznika dopuki nie ustawilem killa na on. Wiec moze bez niego tak ma byc?


16 kwi 2018, o 10:30
Zobacz profil
SV Rider
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, o 17:51
Posty: 2535
Lokalizacja: SJ i krk
Płeć: mężczyzna
Moto: Sv 650N k3
Post Re: nie załącza pompy na stopce centralnej
To iest pewnie domowe zabezpieczenie antykradzieżowe. Moze być opornik nastooce kib w innym miejscu pidlaczony jako zwykle zabezpieczenie


16 kwi 2018, o 20:45
Zobacz profil
pieszy

Dołączył(a): 31 mar 2016, o 13:10
Posty: 9
Płeć: mężczyzna
Moto: Sv 1000 2003
Post Re: nie załącza pompy na stopce centralnej
Sprawa zalatwiona. Winmy byl zle wyciety immo.(przez niby fachowca))
Gdyby ktos mial podognie to:
Pompa steruje przekaznik do niego dochodzi prad staly prosto z aku prad po kill switchu i masa z kompa (ona steruje przekaznikiem)po przelaczeniu stacyjki na pinie nr15kompa nie powinno byc napiecia(u mnie bylo)napiecie na tym pinie powinno pojawic sie w momencie wlaczenia kill switcha(oczywiscie plus neutral lub zlozona stopka) to napiecie pojawiajac sie na tym pinie akrywuje komp. Ktory z pina 32 wysyla mase na przekaznik co zalacza pompe na te pare sekund a pozniej na stale po odpaleniu.
Jezeli napiecie na pin 15 przychodzi za wczesnie nalezy rozlaczyc ten obwod przy kompie(u mnie doprowadzili na niego prad po stacyjce zeby immo dzialalo bez immo to polaczenie jest nieprawidlowe)
I poloczyc odciety przewod od kompa do przekaznika do przewodu pomaranczowo bialego(czyli prad po kill switch)
To rozwiazuje problem. I zgadza sie z diagramem z serwisowki. "fi system wiring diagram"
Moze komus sie to przyda bo z tego co wiem to kilka osob ma podobny problem.


17 kwi 2018, o 13:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL