Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 18 sie 2018, o 21:38



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Chyba aku albo nie wiem 
Autor Wiadomość
motorowerzysta

Dołączył(a): 8 cze 2014, o 14:02
Posty: 82
Lokalizacja: ok.Wadowic
Płeć: mężczyzna
Moto: sv 650n 2002 black
Post Chyba aku albo nie wiem
Witam. Co może być przyczyną czegoś takiego. Suzuki Sv 650 K2 odpalił normalnie. Zrobiłem koło 40-50km po czym zgasilem na 2 minutki i odpaliłem. Chcę wyjechać z parkingu i jakoś dziwnie silnik zgasl jakby mało gazu. Ale nie. Okazało się że nie mogę odpalić. Prawie w ogóle nie kręci. Po jakiś 5 minutach odpaliłem. Dojechałem do domu i znowu nie mogę odpalić. Nie kręci. Akumulator nie jest stary bo ma koło roku. Z tym że moto nie było ostatnio odpalane przez 2 tygodnie. Po jakiejś chwili zaś pali a zaś nie i tak w kółko. Napięcie na aku koło 12v. HELP KOLEDZY HELP.

_________________
Clarus


12 sie 2018, o 17:24
Zobacz profil
SV Rider
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sie 2011, o 20:33
Posty: 330
Lokalizacja: Krk NH
Płeć: mężczyzna
Moto: SV650S 1999
Post Re: Chyba aku albo nie wiem
Ładowanie sprawdzałeś?

_________________
Obrazek
https://www.youtube.com/watch?v=dgrFjesJvB8


12 sie 2018, o 22:59
Zobacz profil
motorowerzysta

Dołączył(a): 2 cze 2018, o 08:25
Posty: 54
Lokalizacja: Kraków
Płeć: mężczyzna
Moto: SV 650S 1999
Post Re: Chyba aku albo nie wiem
Ładowanie przy włączonych światłach i 5000 obrotow 13,5-15 V.
Jak nie jest w takim przedziale to sprawdź napięcie na cewkach alternatora. Przy 5000 obrotów około 70 V (tylko na miernikiu prąd zmienny) można zmierzyć na kostce wchodzącej do regulatora napięcia. Jak tam jest ok a ładowanie zle to pewnie regulator napięcia (w moim przypadku tak było). Akumulator jak jest ok to przy wyłączonym zapłonie powinien mieć min 12,5 V oczywiście jak jest prawidłowo naładowany.
Poniżej masz jak zdiagnozować cały układ ładowania
Obrazek


13 sie 2018, o 10:44
Zobacz profil
motorowerzysta

Dołączył(a): 8 cze 2014, o 14:02
Posty: 82
Lokalizacja: ok.Wadowic
Płeć: mężczyzna
Moto: sv 650n 2002 black
Post Re: Chyba aku albo nie wiem
Panowie brak ładowania po odpaleniu. Alternator czy regulator napięcia?

_________________
Clarus


14 sie 2018, o 18:23
Zobacz profil
motorowerzysta

Dołączył(a): 8 cze 2014, o 14:02
Posty: 82
Lokalizacja: ok.Wadowic
Płeć: mężczyzna
Moto: sv 650n 2002 black
Post Re: Chyba aku albo nie wiem
Na żółtych kabelkach w kostce idących do regulatora brak napięcia.

_________________
Clarus


14 sie 2018, o 19:12
Zobacz profil
SV Rider
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sie 2011, o 20:33
Posty: 330
Lokalizacja: Krk NH
Płeć: mężczyzna
Moto: SV650S 1999
Post Re: Chyba aku albo nie wiem
Sprawdzasz na rozpiętych kostkach regulator/alternator? Na każdej kombinacji jest zero?

_________________
Obrazek
https://www.youtube.com/watch?v=dgrFjesJvB8


14 sie 2018, o 19:45
Zobacz profil
motorowerzysta

Dołączył(a): 8 cze 2014, o 14:02
Posty: 82
Lokalizacja: ok.Wadowic
Płeć: mężczyzna
Moto: sv 650n 2002 black
Post Re: Chyba aku albo nie wiem
Na żółtych 0 a na tych dwuch pozostałych 12,5 czyli tyle co ma akumulator

_________________
Clarus


14 sie 2018, o 20:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL