| Autor | Wiadomość | 

| vazon motocyklista 
 Moto: SV650N 2000
   |   Re: Lusterka do N-kia mógłby ktoś po zamontowaniu wrzucić fotki jak sie prezentuje sv w całej okazałości z nowymi lusterkami? _________________

| 

| 2 lut 2013, o 14:03 | 

| 

|  | 

| Yeby SV Rider 
 Moto: czerwona strzała
   |   Re: Lusterka do N-kiMógłby ktoś podzielić się doświadczeniami czy informacjami na temat takich lusterek montowanych do kierownicy? Kuzyn chce sobie coś podobnego do Kawy zafundować i się zastanawiam, czy dobrze na tym wyjdzie. Po pierwsze szerokość motocykla, zwłaszcza w górnym zakresie zwiększy się i to znacznie, moim zdaniem utrudni to jakiekolwiek manewry w przeciskaniu się w między samochodami, a zwłaszcza w korkach. Po drugie to nie wiem, czy tak nisko posadowione lusterka nie będą wymagały od kierowcy większego skupienia się właśnie na nich.  Najważniejsze rzecz w tym momencie co w tych lusterkach tak naprawdę będzie widać, może barków tym razem nie będzie, ale cześć tułowia? Naprawdę nie wiem i co jedynie to mogę się domyślać. Na plus dla tych lusterek z mojego punktu widzenia to jest design, co prawda o gustach się nie dyskutuje, ale mi się podobają, ale tylko w golasach. Druga sprawa to być może widoczność będzie znacznie poprawiona i na tym chyba wsio więcej plusów nie widzę._________________
 Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko czasami ich wyprzedzić...

SV  650 S K5

| 

| 9 lut 2013, o 04:59 | 

| 

|  | 

| kristofch SV Rider 
 Moto: <SV650N>
   |   Re: Lusterka do N-kijak zamontuje to wstawie foty... z pierwszych przymiarek lusterka są sferyczne i więcej pokazują niż fabryczne ale niestety oszukują w odległości (na pewno trzeba się przyzwyczaić) co do szerokości to odpowiednio ustawione poszerzają moto o ok 3 cm z każdej strony. _________________
 ...najlepsze co można robić w ubraniach? szybko zaraża i wciąga ? ...

| 

| 9 lut 2013, o 18:13 | 

| 

|  | 

| Lober SV Rider 
 Moto: SV650N SPRINT ST1050
   |   Re: Lusterka do N-ki_________________
 YAMAHA XT600 TENERE -->> SUZUKI SV650 N YDV -->> TRIUMPH SPRINT ST 1050 ABS

| 

| 13 lut 2013, o 02:49 | 

| 

|  | 

| Miles SV Rider 
 Moto: Versys; SV650N
   |   Re: Lusterka do N-ki_________________
 Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia.

| 

| 16 mar 2013, o 23:10 | 

| 

|  | 

| maro85cv650 SV Rider 
 Moto: sv650N
   |   Re: Lusterka do N-kiJa mam podobne jak są takie jak moje to raczej widać tylko auto w martwym polu jak masz a tak raczej słabo widać trzeba się na maxa przyzwyczaić i kombinować nimi aby dobrze ustawić. Po tych zabiegach lata się ok i do tego bardzo ładnie wyglądają.http://zapodaj.net/e6dddfb188e9a.jpg.html_________________
 Jazda na motocyklu, to najlepsza rzecz jaką można robić w ubraniu....
 viewtopic.php?f=9&t=4005 ----> naga broń

| 

| 17 mar 2013, o 09:29 | 

| 

|  | 

| Miles SV Rider 
   |   Re: Lusterka do N-kiKilka dni temu zamówiłem lusterka, o których pisałem w poście wyżej. Dzisiaj przyszły razem z mocowaniami i powiem szczerze, że jestem mile zaskoczony. Lusterka naprawdę wyglądają i są solidne. Plastik wydaje się być bardzo dobrej jakości, a metalowe ramie i przegub kulowy sztywne i stabilne. Lustro jest delikatnie sferyczne. Zrobiłem zdjęcie jak to wszystko wygląda i zdjęcie z perspektywy jeźdźca, by zaprezentować kąt widzenia (tak, wiem... nie mam gripa i ciężarka... musiałem je zdjąć, bo żeby zamontować lusterka na cliponach musiałem nieźle się namęczyć i sfrezować trochę klamkę sprzęgła    ).  _________________

| 

| 20 mar 2013, o 12:18 | 

| 

|  | 

| Inkling SV Rider 
 Moto: SV650N AD2000
   |   Re: Lusterka do N-kiLusterka super! Ile dałeś?A czemu chciałeś założyć takie do cliponów?

| 

| 20 mar 2013, o 14:52 | 

| 

|  | 

| bula87 SV Rider 
 Moto: Piaggio Liberty ;)
   |   Re: Lusterka do N-kiJeśli z aukcji powyżej to 89,99 zł + 20 zł koszty wysyłki.A trzeba zakładać dołączone mocowania do kiery czy kusterka podejdą do standardowych mocowań?
 Lusterka wyglądają sensownie, a że to już prawie ostatnia brakująca część u mnie to może się skuszę.

| 

| 20 mar 2013, o 15:57 | 

| 

|  | 

| Kailenaa motorowerzysta 
 Moto: SV650N 2005
   |   Re: Lusterka do N-kiMialem brac podobne ale od Kawy Z750/1000. Te sa widze troszke mniejsze. Widac w nich cos? 

| 

| 20 mar 2013, o 16:06 | 

| 

|  | 

| Miles SV Rider 
   |   Re: Lusterka do N-kiTak jak bula87  napisał 89zł + wysyłka. Do tego mocowania 60zł. Założyłem takie, ponieważ lusterka montowane zamiast ciężarków w ogóle mi się nie podobają    Także to tylko kwestia gustu. Lusterka wyposażone są w gwint prawy, 10mm. Nie wiem jakie są w standardowych mocowaniach, bo miałem S'kę, którą przerobiłem na N'kę   Nie miałem okazji porównywać ich do lusterek od Kawy, jednak skusiła mnie o wiele niższa cena oraz bardzo dobre i solidne wykonanie. Czy coś w nich widać... ciężko mi powiedzieć, bo dopiero co z zajęć wróciłem i dopiero jedno lusterko zamontowałem na szybko. Nie przymierzałem się, nie przyglądałem. Na razie muszę się przyzwyczaić do luster sferycznych, ale wydaje mi się, że jest dobrze. Jak widać na zdjęciu łokcie nic nie zasłaniają._________________

| 

| 20 mar 2013, o 18:34 | 

| 

|  | 

| Kailenaa motorowerzysta 
 Moto: SV650N 2005
   |   Re: Lusterka do N-kiPrzyszly lusterka te same co ma Miles. Wysylka ekspresowa, wczoraj wyslali, dzis juz kurier byl.Wygladaja solidnie, jak troche snieg stopnieje to je zaloze i wrzuce foto:)

| 

| 22 mar 2013, o 15:59 | 

| 

|  | 

| bula87 SV Rider 
   |   Re: Lusterka do N-kiI jak tam wam się widzi w tych lusterkach? Bo właśnie zamówiłem takie same i ciekawi mnie co z nich będzie  _________________
 Maszyna: Suzuki SV650 N K3

| 

| 21 kwi 2013, o 18:33 | 

| 

|  | 

| nata motocyklista 
 Moto: SV 650 N 2001
   |   Re: Lusterka do N-kiPonawiam pytanie... jak lusterka, które zamówił Miles? Widać w nich coś? a gwint będzie pasował do eNki w gazie (2001 r.)? 

| 

| 7 maja 2013, o 21:44 | 

| 

|  | 

| bula87 SV Rider 
   |   Re: Lusterka do N-kiHej, Lusterka całkiem sensowne i duże, osobiście ważę ze 100 kg i trochę przysłaniam widok ale to raczej nie wina lusterek    Na pewno widać więcej niż w moich poprzednich. Jedynie do czego mogę się przyczepić to wydaje mi się ze przegub kulowy przy ok 130 i wietrze minimalnie się przestawia choć pewny nie jestem czy to samo lusterko się nie rusza bo mocowałem na szybko i w trasę   Gwint pasował do oryginalnych mocowań 650N K3, nie wiem jak było w gaźnikach. Ogólnie polecam jak za taką kasę!_________________
 Maszyna: Suzuki SV650 N K3

| 

| 8 maja 2013, o 08:52 | 

| 

|  | 

| Miles SV Rider 
   |   Re: Lusterka do N-kiMyślałem tak samo jak Ty, ale okazało się, że za słabo je przykręciłem do kierownicy i to tam się obracało    Po mocniejszym dokręceniu problem zniknął._________________

| 

| 8 maja 2013, o 14:15 | 

| 

|  | 

| TheV pieszy 
 Moto: SV650N 2001
   |   Re: Lusterka do N-kiNa orginalnych lusterkach zaczęło "coś" wyłaźić więc rozglądam się za jakimś zamiennikiem. W oko wpadły mi montowane do końcówek kierownicy o takie: http://allegro.pl/uniwersalne-lusterka- ... 24763.html Rozumiem ,że montowane są one w miejsce ciężarków? Te z linka będą pasowały do mojej svki czy będzie potrzebna jakaś przejściówka?

| 

| 18 maja 2013, o 18:53 | 

| 

|  | 

| handsonmyface1 motocyklista 
 Moto: Z750
   |   Re: Lusterka do N-kiPozwolę sobie odświeżyć lekko temat i zapytać o aktualne opinie nt. w/w lusterek od Kawy Z750/Z1000   Aktualnie widzę na Allegro:http://allegro.pl/lusterka-kawasaki-z-7 ... 40013.htmlhttp://allegro.pl/lusterka-kawasaki-z-7 ... 39964.html Ktoś poleci? Może jeszcze jakieś inne? Jak z widocznością? Pozdr._________________
 Don’t hesitate. Trust yourself. Trust the bike.

| 

| 31 sie 2013, o 14:57 | 

| 

|  | 

| Marpol SV Rider 
 Moto: CBR 1000 RR
   |   Re: Lusterka do N-kiJa mam  powiedzmy ,, samoróbki '' ma mam założone adaptery  http://allegro.pl/adapter-lusterka-m10x ... 58388.html oraz http://allegro.pl/lusterka-chrom-m10-ow ... 06765.html  z tym faktem że są one wyprostowane  ( owijasz szmatą i prostujesz w imadle tak aby nie porysować - mozesz zastosować rurkę jako przedłużkę ) oczywiście trzeba wszystko robić dokładnie aby nie narobic wiochy . ( zabieg ten zrobiłem bo musze widzieć wszystko dookoła - lustra nie wystaja poza obrys kierownicy a super widocznośc w wolnej chwili dam Ci jutro foto   poza tym polecam http://allegro.pl/lusterka-street-naked ... 56703.html miałem wcześniej i też jak na małe widać bardzo dobrze   w sv lusterka muszą mieć adaptery bo jeśli nie to możemy sobie godzinę oglądać na zegarku     ( fabryczne lustra za ok 200 pln też je mają )_________________
 Hard Work Beats Talent.

| 

| 31 sie 2013, o 23:10 | 

| 

|  | 

| handsonmyface1 motocyklista 
 Moto: Z750
   |   Re: Lusterka do N-kiCzyli te drugie z mojego linku powyżej nie będą pasować bez innych uchwytów/adapterów? Chodzi o szybki montaż do oryginalnych uchwytów  _________________
 Don’t hesitate. Trust yourself. Trust the bike.

| 

| 2 wrz 2013, o 19:21 | 

| 

|  |