Przed zimowaniem (wczoraj) zauważyłem że płyn hydrauliczny wycieka spod pokrywy siłownika, cieknie aż krople zawieszają się na deklu silnika. Trudno, trzeba będzie dzwonić do ASO po uszczelki. Czy wie ktoś może jaki to jest num. części z katalogu? Pewnie będą o to pytać. W Olsztynie jest dealer Suzuki jednak nie prowadzą sprzedaży motocykli, mam nadzieję że pomogą w sprowadzeniu uszczelki, nie widzi mi się wyjazd 200km po kawałek okrągłej gumki za 20PLN.
_________________ SV 1000S K3
28 lis 2010, o 21:15
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
Dzięki Dono. Już kontaktowałem się z dealerem części. Facet z obsługi mówił że są 2 opcje, uszczelka tłoczka (wyciek Płynu hydraulicznego-25PLN), bądź simering (wyciek oleju-60PLN). Sam już nie wiem jaki to płyn znalazłem na deklu w okolicach siłownika. Wróciłem z garażu a tam sucho wiec nie potrafię zanalizować jaki to płyn. Facet jeszcze mówił że do kupienia jest też uszczelka przeciwpyłowa (50PLN) - czy warto również i to wymienić?
_________________ SV 1000S K3
29 lis 2010, o 13:53
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
Jeśli chodzi o możliwe przyczyny wycieku, to jest uszczelka siłownika, simmering zębatki zdawczej oraz simmering popychacza sprzęgła, tak dla ścisłości